RSS

Szveti végnapjai

2011. június 10.

Lassan letelik a közös együttlét.

91. nap 2011. június 1.

Szeles éjszaka (és iszogatás) után sokáig tollászkodunk. Átmegyünk Oristanon ki a félsziget végére Tharrosba. Bringázunk a félszigeten és megnézzük az ásatást. Utána Oristano séta, a sziget női hősének Eleonórának tisztelgünk. Újra bemegyünk a szárazföldre Nuraghe Losa miatt. Itt nincsenek lakóházak, csak erődítés, persze így is érdekes. Két kupola van egymás fölött emeletesen. A zászló története felől érdeklődünk, de még mindig nem értjük, miért van a fekete fej szemén, vagy a homlokán a fehér kendő. A címer a spanyol időkből származik 1640-ből. Újra tengerparti irány, Bosa a cél. Vásárláskor két grillcsirkét veszünk, le is nyomjuk a parton. Luckynak is marad. Hatalmas hullámok döngetik a partot, tátott szájjal nézem, sétálok ma parton. Két „gejzírt is találok, nagyon élvezem a hullámverést. Este Malvasia édes szicíliai bort iszunk, Szveti kedvence.

92. nap 2011. június 2.

A szél korán ébreszt minket, újra bámuljuk a hullámverést. Sétálunk Bosában a vár alatti színes házak között. Kávé, aztán megcélozzuk Olbiát. Útközben a Nuraghe S.Antine és a San Pietro di Sorres „csíkos” Templom a megálló. Nuraghék közt megyünk Olbiáig, ki a tengerpartra, Szvetinek búcsúnapozásra. Én írom az elmaradt feljegyzéseket, mert holnap keresek egy Netet. Később én is fürdök és megnyírom Szveti haját. A kiskutya nagyon hozzászokott a sós vízhez, messzire beúszik és követelődzik a botdobálás érdekében. Este Olbiában búcsúvacsorára hív Szveti, egy szép halat lenyomunk krumplival, zöldséggel párolva. Egy Auchan melletti parkolóban alszunk 3 percre a reptértől. Szveti csomagol és még egy üveg Cannonaut elszopogatunk.

93. nap 2011. június 3.

Korán ébredünk, a kutya elvégzi a repülőút előtti szükségleteket és indulunk a reptérre. Búcsú, a szép közös napok után. Szveti megy a robotra, én pedig visszamegyek a szálláshelyre és „kutyátlanítom” a Csigaházat. Nem állattartóként azt kell mondanom, hogy jól megvoltunk, de azért a bundából mindenhol elszórt homokot kiseprem. Kaja után bringával megnézem Olbiát (felejthető) és keresek egy Netet. Aztán vissza a Csigaházhoz és bevásárlás az Auchanban. Éjjelre még itt maradok, így sörözés közben írom ezeket a sorokat. Ha igaz, a Mekiből el is küldöm. Aztán fürdés és Korzika tervezgetés következik.

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2011. jún. 11. 12:29

Sasics Szvetozar

Hallo Rece,
minden úgy volt, ahogy okosan leirtad. Mégegyszer átéltem gondolatban az együtt eltöltött napokat és élményeket. Nhurage- vágyaim azonban egy életre ki lettek elégítve.
Köszönet a vendégcentrikus vendégátásért! Úgy látszik az esövel viharral szerencsém volt.
További szép élményeket kívánunk!

Szveti és "homokos" Lucky

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás