RSS

Szardínia átkelés

2011. május 20.

Mérgdrága komppal átkelés újra olasz földre.

Bepótoltam a fotóhiányoka ez előző négy bejegyzésnél is!

 

75. nap 2011. május 16.

A Fordnál kicsit megvárakoztatnak, de szerencsére nincsen baj, csak egy figyelmeztetést adott a fedélzeti computer, amit meg is szüntettek ingyen.

Megkerülöm a Porte Vecchio melletti Cherchio félszigetet, gyönyörű strandok és gazdag nyaralók közt, aztán nyílegyenes út visz Bonifacióig. Egy 18%-os lejtő végén érkezek meg a kikötőbe, leparkolok és nyakamba veszem ezt a gyönyörű és izgalmas várost. Bejárom az erődítéseket, a szűk utcákat, a szemben lévő dombot, ahonnan remek a rálátás, meg lemegyek a város alá a tengerhez is. Visszafelé ízes magyar kötőszavakat hallok, hat vitorlázós pasi (asszonyokat otthon hagyták) egy 56 lábas hajóval csalinkáznak Szardínia és Korzika vizein. Megyek a komphoz és elájulok a 94 €-s egy utas jegyáron! Ennyiért repülök haza és olcsóbban jöttem át Korzikára! Modern kalózok!! Nincs más választás, behajózok és beélesítem a fényképezőgépet a csodás öböl elhagyására. Nagyon szép ez is, aztán megérkezés S.Teresa Gallurába, Szardíniára. Itt is gránit sziklák közt megyek a part fölött gyönyörű úton, Valledoriánál lekanyarodok egy nagy homokos öbölbe rálátással Castelsardóra és naplementével az ebédlő ablakában.

76.nap 2011. május 17.

Az északi parton megyek tovább Castelsardóba, majd Porto Trresbe. Onnan délnek fordulok, Algheroban keresnék campinget, mert mosás lesz. Útközben bemegyek a reptérre terepszemlére. Szép a camping az öböl közepén, rálátással a városra és a Neptun barlang sziklájára. Első dolgom a mosás, teregetés (szárítógép érthető módon nincs), aztán ebédfőzés, majd bringázás Algheroba városnézése. Estére visszatérek a campingbe, csomagolok a másnapi hazautazáshoz. Telihold és kellemes éjszaka következik.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás