RSS

K-Korzika

2011. május 20.

Fűszerillatú Korzikán megyek tovább.

72. nap, 2011. május 13. Zsófi szülinapja!

Zsófinak küldök SMS gratulációt, Ő most Ukrajnában van. Válasz is jön, korán kelt Ő is. 14 éve, mikor bringáztam Korzikán, megígértem Neki, hogy szülinapján felhívom. Nem volt még mobil, bedobós telefonfülkét meg aznap nem találtam.

Netezni megyek az „i”-be. Ez volt eddig a legdrágább, 0,20 € percenként. Így aztán nem is raktam fel a fotókat, mert amúgy meg csigalassú volt. Majd otthonról, már csak néhány nap. Aztán indulok az ujjhegyen a nyugati partra. Gyönyörű magashegyek, nagyon kacskaringós, nagyon keskeny és teljesen korlátlan utak. Ráadásul kívül megyek a szakadék oldalán. Erősen szorongatom a kormányt. Fent a hágón hajdani malmok állnak (ide felhozták a búzát?) ma pedig szélkerekek pörögnek. Aztán hasonló úrviszonyok közt végig a hüvelykujjon dél felé. De a tenger és a hegyek meg az öblök csodaszépek. Útközben néhány őrtorony az építészeti látnivaló. St-Florentnél aztán ellaposodik a terep, de a város nem fogad szeretettel, sehova sem lehet bemenni lakóautóval. Megsértődök és újra átvágok a keleti part felé. Ez is gyönyörű út, csak tenger nélkül. A Bevinco folyó kanyonja mellettem mélyül, de csak kocsiból látom, megállni nem lehet. Mire leérek a keleti partra, bealkonyodik, így vásárolok és egy nagy strand parkolóban alszom. Semmi forgalom.

73. nap 2011. május 14.

Tanakodom az útirány és a tempó miatt, végül úgy döntök, hogy ejtőzök itt egy napot. Beállok egy tölgyfa alá és olvasok. Charlotte Bronte: Jane Eyre, amit fiatal koromban félbehagytam, mert túl lányos volt. Persze az is, de érdekes és leköt. Később kiballagok a 20 km hosszú homokstrandra, napozok, pancsolok, kavicsot gyűjtök. Aztán kicsit számítógépezek, felteszem a fotókat a külső winyómra is (Szabiéké most szállt el). Olvasgatom a lementett leveleket, köszi a kollégák jelentkezését és információit!

Nézem a térképet és gratulálok magamnak a 14 év előtti bringás teljesítményemért. Akkor fogalmaztam meg, hogy: „Az út a fontos, nem a cél!” Legalábbis számomra ez ma is érvényes. Mára is terveztem egy bringázást, de valahogy elmaradt. :o( Csendes estére számítok a tegnapi után, de éjjel kinyit egy diszkó és a tücc-tücc mellett a forgalom is megnő hajnalig.

74. nap 2011. május 15.

A keleti parton megyek Aleriáig, itt egy görög kolónia emlékeit nézem múzeumban és az ásatáson is. Felhős az idő, kis eső is jön. Csábít, hogy felkanyarodjak a korzikai Dolomitok felé, de nincs rá idő, holnap át kell hajóznom Szardíniára. Elhagyom a lapos partot, gránitsziklás útvonal következik. Castell d’Araghjunál 3500 éves erődítés maradványaihoz mászom fel a hegyoldalba. Aztán Porto Vecchiónál a kikötőben beállok néhány lakóautótárs közé. Felsétálok a várba/városba, lófrálok a kikötőben. Szép az öböl, srácok száguldoznak egy kitűzött pályán. Itt van Ford szerviz, úgyhogy reggel az is program lesz.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2011. máj. 22. 10:52

Szimmer György

Szia Réce !
Tegnap tudtam meg a diáktalálkozón, hogy mit csinálsz mostanában. Kár, hogy nem előbb, mert most nagy lemaradásban vagyok. Kénytelen leszek utólag elolvasni az összes beszámolódat.
28-an jöttünk össze ami 45 év után nagyon jó számnak tűnik.
Sajnos hárman már többé nem jöhetnek.
Pista felolvasta leveledet, ebből tudtuk meg néhányan hogy mire vállalkoztál.
Sok sikert, szép élményeket és jó egészséget kívánok az osztálytársak nevében is.
Szimmer György

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás