RSS

Korzika fele menoben

2011. május 13.

Alighogy belepte Toskanaba, rogton elhagytam Korzika kedveert.

70. nap 2011. május 11.

Autópályán indulok, aztán letérek Monte Argentário félszigethez. Ez már Toskana! Kis tötyörgés és vásárlás után tovább Grossetóba. Séta a városban, nagy téglavár keríti a belvárost. Innen a tengerparton folytatom és Piombínónál ismét felmegyek a pályára. Elba hegyei bújnak ki a tengerből. Közben aggódom, mert Csigaház sárga információt ad: Service oil now. Nézem az olajszintet, rendben van. A használati utasítás azt mondja, menjek szakemberhez. Majd ha látok Ford szervizt. Eddig jobbára kis dombocskák mentén haladtam, Livornó előtt megjöttek a sziklák is. Meg-megállok nézelődni. Livornó elővárosában leállok egy tengerparti helyen aludni.

71. nap 2011. május 12.

Korán kelek, hogy le ne késsem a 8.15-kor induló kompot. Gyér jelölés a városban, kicsit jobb a hatalmas és bonyolult kikötőben. Kis várakozás után betolat (szó szerint) a hatalmas sárga komp és hihetetlen mennyiségű autót, kamiont, motort ereszt ki a gyomrából, aztán elnyel bennünket is. A hátulján megyünk be, de bent mindenki megfordul és így kiszállási helyzetbe kerül. Kivéve a lakóautókat, mi megyünk be utoljára, aztán érkezéskor tolatgatunk kicsit. A személykocsik még mennek fel, meg le is, de nem látom már a feljáratokat, mikor bejutok. Nyugodt tengeren 4 órás utunk van, bejárom a hajót, napozok, nézegetem az útikönyvet. Kellemes emlékek jönnek fel 14 évvel ezelőttről, mikor bringával jártam erre. Most csak két bringás szállt fel, annál több a motoros és a lakóautó. A bastiai kikötés után rögtön északnak fordulok, megyek a „hüvelykujjba”, azt nem jártam be bringával. Csodaszép sziklás tengerpart, minden kanyarnál megállok nézelődni. Macinagionál a kikötőben állok meg, egy gyalogtúrát teszek még vacsora előtt a kikötő másik oldalán egy toronyhoz. Veszek egy jó térképet és Csigaháznak egy homlokpántos vignettát. Igen nagy nyugi van itt az „ujjhegyen”, sétálok a kikötőben, nézegetem a vitorlás és motoros hajókat. Aztán főzés, fürdés, szunya.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2011. máj. 18. 21:00

Mettyú

Nagyon tetszik a 6/16 kép
Mettyú

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás