RSS

Karácsony Ágfalván

2011. január 10.

A december gyönyörű volt sok télies örömmel és szépséggel.

Megpróbáltam Wordbe csempészni a fotókat, de nem sikerült!  :(

 

Tovább élvezem a telet, most már kályhás fűtés nélkül is meleg szobában, mert megérkezett az infrafűtés kiegészítése és a hőszabályzók is. Persze a villanyóra istentelenül pörög, ezért ha itthon vagyok azért fűtök a kályhában is.

 

1. ábra Ágfalvi utca

Kirándultunk egyet  a soproni hegyekben,

 

 vittem a szánkót is meg persze forralt bort, de a szánkópályán nagyon mély volt a hó, ezért nem lehetett leereszkedni. Emiatt szomorkodtam, hiszen ez azt jelenti, hogy a mai gyerekek nem jönnek ki szánkózni és nem tapossák le a szánkópályát. Az is beugrott, hogy ilyen hidegben gyerekkoromban  tele volt a város csúszdákkal, most meg egyet sem látok, és a srácok eszerint nem is csúszkálnak.

Szabiék megvették a repülőjegyüket Palermóba, így április 18-24-ig foglalt a vendégágy és ezzel Szicília is társaságban fogad minket.

Luca napot a hagyományoknak megfelelően Rékáéknál töltöttem (16 felnőtt, 25 gyerek), és eljöttek a többi gyerekeim is, így tripla klassz buli volt unokákkal, barátokkal és véreimmel.

 

2. ábra Lucapucák munkában

 

3. ábra Találóskérdések

 

4. ábra Gyerekecskéim

Édesanyámnál is töltöttem kis időt.

Aztán folytatódtak a karácsonyi készülődések. Megfőztem a szokásos töltött káposztát, de kisebb adagban mint szoktam, alkalmazkodva a konyhai lehetőségekhez.

Újabb hólapátolások következtek, és Csigaházat megajándékoztam egy garnitúra téli gumival. A 20.000-es szerviznek is eljött az ideje, de nem fértem be a kiválasztott szerviz kapuján, így el kellett halasztani januárra.

Jött egy kis baj is, 20-án belobbant a fogam egy korona alatt, így sürgős és idegölő fogorvosi látogatást tettem, szerencsére az ünnepek alatt már nem fájt.

Felkeltem a teljes holdfogyatkozásra is, de sajnos ködbe burkolódzott az esemény, pedig éjszaka még gyönyörűen világított a telehold.

Karácsonyt készülődéssel, de egyedül töltöttem, aztán 25-én jött DoZsoGe és elfogyasztottuk a szokásos halakat és megjött a Jézuska is. 26-án pedig a szokásos családi karácsonyozás volt

Győrben Nővérem szervezésében (19-en voltunk) az összes rokonság részvételével.

5. ábra Fel- és lemenőim

Boróka (a legújabb szülött unokahúgomnál) remekül tűrte a sok Révay harsány magatartását.

Épp csak kihevertem a karácsonyi traktát, már készülődtem Őriszentpéterre szilveszterezni a „Nyulibuli” társasággal. A menetet Ausztria felé vettem így kis kirándulás is sikeredett, meg egy korizás is.

 

6. ábra Lockenhaus

Nem túlságosan kiürült gyomromba újabb finomságokat küldtem le és bőven locsoltam is a falatokat, de kizárólag a-val kezdődő italokkal. A társaság pedig a 30 éve összeszokott „öregek” vidám volt, mint mindig.

 

7. ábra Forraltbor tóplászás közben

Kipróbáltam Csigaházat farkasordítóban (illetve csacsi iázásban) is, igaz, hogy elektromos fűtéssel.

 

 

 

Kapcsolódó képek

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás