RSS

November itthon

2010. december 03.

Élvezem a "normális" nyugdíjas életet is!

November elején Ágfalván tevékenykedtem. Folytattam a tavaszi költözéskor letett holmik szétrakását polcokra, szekrényekbe. Ezzel persze igen sok munka van még, mire megtalálom mindennek a helyét.

Aztán az építkezést is folytattam, felszereltem a lámpákat a csupasz villanykörték helyett és a belső ajtók zárait is. Átraktam a kandallóbetétet a véglegesnek szánt helyére, hogy szokja a szemem és lássam, hogy nincsen-e útban a jövés-menésben. Kihasználva a jó időt a faablakokat kívülről letisztítottam és lefestettem, meg a drivit után elhelyezett külső párkányokat is „kiszilóztam”. Megrendeltem az infrafűtés további darabjait is. Persze ebben a témakörben is rengeteg feladat van még, de szerencsére megengedhetem magamnak, hogy mindig azt csináljam, amihez kedvem van. Úgyhogy reggel felkelés után körülnézek és kedvem szerinti tevékenységet választok.

Természetesen nem csak munka volt, találkoztam Czetkával és Rolival, meg többször soproni barátaimmal is egy kis iszogatás erejéig.

Aztán 12-én Rékához mentem Pomázra, pesztrálást vállaltam - jószerével Kata (3 éves) kedvencével a gumibabákkal játszottunk. 13-án Liza volt 13 éves, őt ünnepeltük. Volt kis kirándulás is a Pilisben, meg végre fel tudtam fújni a Kulitól kapott Rába-Steiger traktorbelsőt a gyerekek nagy örömére. Sajnos rossz helyen parkoltam és ezért egy mérges pomázi lakos ledöfte a bal hátsó gumimat. Így módom volt a kerékcserét gyakorolni (szerencsére szép időben) és újra gondoltam a téli gumi kérdést is és megrendeltem a Csigaháznak négyet felnivel együtt.

Erzsébet napra Győrbe mentem édesanyámhoz néhány napra.

A hétvégét Ágfalván töltöttem, jött látogatni Dóra, Zsófi és Geri. Libarizottót főztem, és ha már úgyis aprólékokat vásároltam, „kicsivel” többet betettem a mélyhűtőbe és a következő hétvégén barátaimat is megvendégeltem egy nagyobbacska adaggal.

Közben lehullott az első és második hó is, amit nagyon élveztem a meleg szobából. Hólapátolás is volt Unicummal olajozva, meg tóplászás a térdig érő hóban. Ágfalváról felballagtam a Fehér úti tóhoz, onnan Görbehalomba (nagyon gusztusos lett a kocsma), majd a hegyen keresztül vissza Ágfalvára. Felrúgtam édesapám örökérvényűnek tűnő mondását: „Járt utat a járatlanért el ne hagyd” és Andreával átvágtunk a hegyen a szűz hóban.

Most ismét nagy pelyhekben esik a hó és nagyra értékelem, hogy nem kell elindulnom sehová, leshetem a hóesést és tevékenykedhetem házon belül.

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2011. jan. 12. 07:11

Révay Zoltán

Hogy hányban voltam Macedóniában motorral?? Tán 1973-ban. Bulgária volt a főcél és csak úgy hazafelé kerültünk el Kosovóba és Macedóniába, ahol egy durrdefekt miatt dekkoltunk 17 napot, mert nem tudtunk venni másik gumit, a Mo-ról feladott csomag meg nem érkezett meg. Végül Édesapám jött értünk és mentett ki minket pénzügyileg. A motort így is ott kellett hagyni, azért ősszel mentem el. Kalandos utazás volt!

2011. jan. 11. 13:33

Dóra

papi, azt is írd meg hányban voltál macedóniában motorral :)

2010. dec. 10. 09:17

Réce

Szia Ricsi!
Köszi az ajánlatot, de a sallerban nem tudok megbízni, mióta Macedoniában az MZ 125-ös motoromon nem jött be. Úgyhogy beruháztam egy garnitúra téli gumira.

2010. dec. 08. 19:03

Kerekes Ricsi

Idefigyelj Nagyapó! Most olvastam, hogy mi történt veled Pomázon! Hát bazze!
LYUKAS GUMIT HOZZÁM HOZZA,
KERÉK RICSI (meg)SALEROZZA!
Itt van az üzemem Szentendrén és megsallerozlak, mint állat! Hozd a bal elsőt Apó, adok nyugdíjas kedvezményt is! Kerék Ricsi, aki szakmájában nem kicsi...

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás