RSS

Szabadságot Geréb Áginak!

2010. november 09.

Meghosszabbították Dr. Geréb Ágnes előzetes letartóztatását!

Nagyon, nagyon szomorú és mérges vagyok, mert meghosszabbították Geréb Ági előzetes letartóztatását!

Sokan tudjátok, hogy mind az öt unokám otthon született. Hármójuk születésénél én is jelen voltam és így megismerhettem Ágit, és azt a rendkívüli odaadást, amit a születés kísérése közben tanúsított. 

Nem tudom megállapítani, hogy a bíróság által vizsgált esetekben mennyi felelősség terheli, de abban biztos vagyok, hogy mindent megtett a babák és mamák érdekében.

Abban is biztos vagyok, hogy előzetes letartóztatása értelmetlen, felesleges és a „boszorkányüldözés” része.

Bízom benne, hogy meg mernek szólalni végre azok az orvosok is, akik nem tagjai az inkvizíciónak és értelmesen gondolkodva teret engednek az otthonszülés és a bábás szülés ügyének.

Nem tudom, hogy én, vagy Ti mennyit tehettek érte, de kérlek, kísérjétek figyelemmel a NET-en az eseményeket (Facebook: Free Gereb Agnes)  és ha módotok van rá, álljatok ki a szülés szabad választásának segítése és Ági szabadon bocsájtása érdekében.

Réce

Hozzászólások

2012. jan. 26. 16:11

Horváth

Kedves Réce!
Örömmel fedeztem fel a honlapodat, valamennyire tudatosan kutakodva a régi soproniak után. Téged Kovács Zsolt baráti köréből ismertelek, Bircher Böbe barátnője voltam. Remekül írsz! Nekem Geréb Ágival kapcsolatban annyi megjegyezni valóm van, hogy évfolyamtársam volt pszichológia szakon, így, azt hiszem, ismerem egy kevéssé. Tiszta, okos, empatikus ember, tele segíteni akarással és szeretettel. Gennyes dolog volt róla rosszat gondolni, pláne eltiltani, megalázni, letartóztatni. Ahol lehet, hangoztatni szoktam ezt, most itt nálad is megteszem. Tartok tőle azonban, hogy nagyon sok "éhes" ember érdeke forog veszélyben, ha az olyannyira természetes és szelíd otthonszülés ismét teret nyer...Azért persze nem adom fel! Örülök, hogy olvashattalak, minden jót: Horváth

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás