RSS

Anglia közepe

2010. augusztus 28.

Elékezdtem kicsit K-Ny irányban cikkázni, mert másképpen nem tudom a látványokat bekebelezni

Egy bővízű autópályazuhanyozás okán most szorgos vagyok és két nap után ismét jelentkezem!

88. nap augusztus 26.

Hosszú autózásra indulok, át kell vágnom az iparvidéken, amit nem nagyon szeretek. A cél a Peak District, a Manchaster és Sheffield közti „zöld zóna” és kirándulóközpont bringázáshoz, hegymászáshoz és barlangnézéshez. Az út elején meglepően sok mezőgazdasági terület fogad a folyók lerakott hordalékának köszönhető vízszintes terepen. Alig van birka és a falak, kerítések is ritkák. A horizonton ipartelepek hűtőkéményei eregetik párájukat. Azért bemegyek a városközpontokba, mert az autópályákat végképp nem kedvelem. Donchaster, Rotherham, Sheffield hasonló nagyvárosok új házakkal, lakótelepekkel, meg közben nagy zöld sportpályákkal, hogy a foci utánpótlás valahol felnőhessen. Aztán egy nagy kaptató Sheffieldben és kijutok az iparvidékről újra kerítések, birkák és hangalepte dombok közé. Szép a táj, de ritkán lehet megállni, olyankor elmerengek a zöldet nézegetve. Nagy vízgyűjtő tavak és csővezetékek, amiken megy a városokba a víz. Réce családom is népesen képviselteti magát. Glossopnál délkeletnek fordulok, Castleton kis hegyi falu sok barlanggal. Egy tó mellett birkabégetés és récehápogás altat el.

89. nap augusztus 27.

Gáspár  nap van! Fiatalabb fiú unokám névnapja. Éltetlek!

A felhőtlen égnek köszönhetően 6,7 fok van, eddigi leghidegebb reggelem.

Kis séta Castletonban, utána Buxton felé megyek kis utakon. A táj gyönyörű, most is megállok, amikor lehet. Buxton fürdőváros, nagyon szép parkokkal, pavilonokkal, szállodákkal és operaházzal. Innen Dél felé megyek Ashbornba, ami a Peak nyitóvárosa. Hangulatos hegyi város és itt van GB legszebb plébániatemploma is. Valóban szép. Nagy a készülődés, ma sörfesztivál kezdődik a hirdetések szerint 70 féle sörrel. A város méreteiből adódóan szerényebb az Oktoberfestnél. A leértékelések viszont engem is elcsábítanak, veszek egy edzőcipőt (a régi kezd elvásni), meg egy hátizsákot (ugyan van nálam 5 hátizsák, de egyik sem optimális a városnézéshez – ez volt a sóder :o). Derbybe megyek, de nem volt aznap derby! Ha-ha, ez vicc volt! Viszont a városban sem volt semmi különös, csak nagy bevásárló forgalom (mint mondtam, a nők átvették a hatalmat!!) Nottingham a következő megálló, már boltzárás után, úgyhogy lehet közlekedni. Régi piactéren új házak és nagy vursli fogad, a várat rég lerombolták és csak egy utánzat, a várfalak és szobrok őrzik Robin Hood emlékét. A várdomb viszont érdekes, homokkő, amibe barlangokat vájtak. Itt is vihar előtti csend van, a boltok zárva, a kocsmák meg nyiladoznak. Elkószáltam az időt, sürgős szálláskeresés indul, Andreát „legrövidebbre” kapcsolom. Egy országúti kereszteződés körforgalom mellett találom meg. Itt viszont autózúgás távoli, de folyamatos moraja altat el.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2010. aug. 29. 11:07

Tomi

Hát szia Nagyutazó!

Akkora kedvet adtál nekünk a vándorláshoz hogy utánad indultunk, tegnap érkeztünk Londonba. (és ez komoly! tudod én szeretem a kilómétereket)

Egy esküvőre kell mennünk szept 4.-én Manchester közelében.
Kedden indulunk vonattal északra, első állomás Newcastle. Ott bérelnünk kell kocsit és megyünk tovább a környéken kirándulgatva.
SZUPER LENNE HA VALAHOL ÖSSZEFUTNÁNK EGY SÖRRE!

Üzenj!!!!! (lehet hogy az SMS-kommunikáció jobban fog működni)
mobil 70-454-9589

Üdv Tomi és Bori

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás