RSS

Belfast és környéke

2010. július 29.

Utolsó napok Írországban.

52. nap július 21.

A kempingben elvégzem a szükséges teendőket, megebédelek és indulok  az öböl megkerülésével Newryn át (ez már megszállt terület) észak felé. Green castle szép vár, de csak kívülről szemlélem. Inkább az öblöt és a hatalmas világítótornyot nézegetem. Szépen süt a nap, jó meleg van, 23 fok napon. A tengerparton haladok, balra magas hegyek. Egy parkolónál kisebb kirándulást teszek egy vízeséses folyóvölgybe. Gyönyörű. A tenger sziklás partján folyik be. Aztán Castle Ward várát és a ráépült egyéb látnivalókat keresem, de már bezártak. :o( Egy horgászoknak kialakított folyóparti parkolóban szállok meg. Bepillantást nyerek a HVCS-k (helyi vagány csávók) életébe. Jön egy kocsi HVCS-kkel. Nem szállnak ki, csak a kocsiban hőbölögnek és bagóznak. Másik kocsi jön, melléjük áll, nem szállnak ki, dumálnak az első kocsiban ülőkkel. Jön  a harmadik kocsi, tolat ide-oda, hogy kiszállás nélkül tudjon dumcsizni a másik két kocsiban ülőkkel. Telefon ide-oda, aztán két kocsi szétfröccsen, a harmadikból kiszállnak a srácok és elindulnak becserkészni a stégen csivitelő 4 csajszit. Azok meglátják és mennek a kocsijukhoz, elhúznak. Később visszajönnek, sikerült lerázni a HVCS-ket. Nyugovóra térek.

53. nap július 22.

Későn ébredek, esik, megyek Belfastba. Elég rossz környéken találok helyet, vagy egy órát várok az eső csendesedésére, aztán elindulok gyalog, esernyővel, esőkabátban. Kiderül, hogy a rossz környék valszínüleg ír hazafias vidék, falfestések dögivel, mindenhol magas kerítések, kapuk vannak. Nagy kört csinálok, az egyetemhez megyek először, nagyon szép (angol), aztán a folyópart, belváros. Jobbára bazinagy modern házak, de néhány szép is van köztük. Középen hatalmas bevásárlóközpont óriási üvegkupolával, belül egy kilátó van kialakítva, szép panorámával.  Katedrális (anglikán) szép, ezen is van egy nagy tű, de belül is belóg a hegye az oltár fölött. Svájci gyártmány. Gondolkodom, vajon van-e jelentése és összefüggése a Dublini tűvel?? Aztán a városháza megdöbbentő fényűzően megalkotva. Belső vezetés még jobban meglep, hihetetlen pompa. Miután megnéztem a kevés látnivalót, tovább megyek Holywoodba, ahol egy skanzenszerű múzeum van. Pechem is van, későn érkezem. Nem messze közlekedési múzeum, Csúcs! Bringák, motorok, autók, villamosok, vonatok a kezdetektől napjainkig. Hajózás, repülés szintén. Titanic elmék kiállítás.  Remek, érdekes, látványos. Bangorban a kikötő melletti parkolóban találok szállást, ablakom a vitorlásokra néz. Vitorlásverseny is kezdődik estefelé. Jó szél van, csak elég távol vannak.

54. nap július 23.

Már csak a délelőttöm van Írországban, szerencsére szép az idő. Tök szélcsend van, fotózok a marinában a visszatükröződő vitorlások közt. Aztán még kimegyek a keleti csücsökre, madarakat lesek, megnézek egy kikötőt, egy tornyot, drukkolok egy golfpálya mellet. Délben indulok a komphoz, de rossz mólóra visz Andrea (bocs, én adtam neki rossz címet), vissza, döngetés, utolsó pillanatban mégis elnyel a hajó gyomra. Szép az idő, nézem a partot, ahol felismerem az első írországi napok színhelyeit.

Szép volt Írország!

A hajón tanakodok, merre menjek Skóciában, végül a hegyek mellett döntök. Partraszállás után bemegyek a hegyek közé kelet felé. Erre már jártam az esős napon behajózás előtt. Akkor zord, szomorú volt, most gyönyörű, zöld, vidám. A Dalveen hágón állok meg éjszakára. Naplemente van, holdkelte is van, de nagyon hideg is (7,5 fok), úgyhogy az úton először előveszem a téli hálózsákot.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2010. aug. 01. 23:31

feki

"a srácok és elindulnak becserkészni a stégen csivitelő 4 csajszit. Azok meglátják és mennek a kocsijukhoz, elhúznak. Később visszajönnek, sikerült lerázni a HVCS-ket."
Ez volt a kedvencem. Én is szeretek így megfigyelni más embereket, embercsoportokat.

Köszi az újabb írásokat Réce!

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás