RSS

Életmód - Alvás/Parkolás

2010. július 09.

Néhány szó a gyakorlatról

Alvás  / Parkolás     

A két témát azért vontam össze, mert mindkettő valahol megállással kapcsolatos és ha nem vigyázok mindkettő sok pénzbe kerül.

Már a „világgá menés” tervezgetésekor egyszerű gazdasági számolással kiderült, hogy nem lesz arra fedezetem, hogy napi 3-5 parkoló díjat és naponta kempinget fizessek. Ezért olyan életmódra kellett berendezkednem, amivel el tudom kerülni ezeket a költségeket és csak akkor vegyem igénybe a szolgáltatásokat, ha ez elkerülhetetlen.

 

Alvás:

A lakóautó az alvás feltételeit biztosítja akárhol, ezért csak a helyi előírásokkal kell megküzdenem. Eddigi útvonalamon kedvezőek voltak a tapasztalataim, bár Angliában és Walesben a legtöbb hivatalos parkolót bezárják éjjelre, vagy tiltják az ott éjszakázást. Ez érvényes az autópálya szervizekre is. Skóciában és Írországban viszont csak ritkán találkoztam  ilyen korlátozásokkal. Viszont sehol sem szóltak még rám, hogy ne aludjak ott. Igaz, hogy igyekszem a helyszín keresésekor minél kevésbé belemászni a helyiek aurájába és a forgalmas helyeket (saját nyugalmam miatt is) elkerülöm. A gyakorlat, hogy délután 5-től már „szálláskereső” szemmel kezdem nézegetni a helyeket és ha megfelelőt találok, akkor megállok. Mivel este 10-ig világos van, van időm optimális helyet találni. Ilyenkor lemegyek mellékutakra, szívesen kinézek Andreával tenger, tó, vagy folyópartit is. Igyekszem úgy megállni, hogy az ablakból valami szép látvány táruljon elém vacsora közben és reggel a kávé mellett is. Arra is figyelnem kell, hogy a terep minél vízszintesebb legyen, bár kis lejtést bármilyen irányban elviselek. A szél nem zavar (abból itt van bőven), sőt élvezem a hangját , és ha ringatja a Csigaházat. A világosságot sem zárom ki, csak annyira függönyözök be, hogy ne bámuljanak az arcomba.

Persze, ha valami dolgom van kempingben, akkor bemegyek. Ez a dolog lehet mosás (tegnap mostam másodszor), a WC ürítése és a víztartály feltöltése, de utóbbiakat másképpen is megtehetem. A pakliban benne van még, hogy nem találok alkalmas alvóhelyet, de ez még nem fordult elő.

 

Parkolás:

A készülődés során tudomásul kellett vennem, hogy Európai városok belvárosában fizetős parkolók vannak. Ezért azt a gyakorlatot folytatom, hogy bemegyek a városközpontba (vizuális rögzítés) és elindulok mellékutakon kifelé, majd ahol már elfogytak a fizetős parkolók, ott megállok (mindig szabályosan!!). Szeretem a vízpartokat, oda könnyebben visszatalálok és látványosabbak is.  Itt a GPS-en rögzítem a helyszínt és beprogramozom a látnivalót. Andrea megmondja a távolságot, attól függően indulok gyalog, vagy veszem le a városi bringát és azzal megyek.  A bringás városnézést nagyon szeretem, mert gyorsan eljutok egyik látnivalótól a másikig, bárhol letehetem és folytathatom az utat gyalog és persze a Csigaházhoz is gyorsan visszajutok. Általában először körbebringázom a belvárost vagy a látnivalót, és utána mélyülök el a részletekben. Andrea nem csak a Csigaház helyére emlékszik, hanem rögzíti a bejárt útvonalat is, így akár azon is visszatalálok a kiindulási helyhez. Persze általában Andrea nélkül is visszatalálok, de a biztonság kedvéért ezt a rögzítést mindig megcsinálom.

Akkor bukik a mutatvány, ha esik, mert akkor elég macerás bringával menni, jobb az esernyő. Ilyen eset kétszer fordult elő, de ilyenkor nem sajnáltam a pénzt a parkolásra.

A parkolás sem mindenütt fizetős. Angliában és Walesben mindenhol fizetni kellett (ráadásul ott általában 2 m-es magassági sorompót használnak, így be sem tudnék menni a legtöbb parkolóba), de Skóciában csak a megállás időtartamát korlátozták és itt Írországban is dominálnak az ingyen parkolók, illetve csak a közvetlen belvárosiak fizetősek.

2010. július 9.

Hozzászólások

2010. júl. 13. 09:52

Réce

Az nem szoknya, hanem...! Vizsgakérdés 28-án!

2010. júl. 11. 20:53

CSESZNÁK

Kedves Récéke!
Annyira hiányzol, hogy meg kell nézzem a hogylétedet (mint diákot az érdeklődő apuka). Már csak 17-et kell aludni és együtt ünnepelhetünk valami skót lebujban. Szoknyát már vettél? Bár abban sem fogsz jobban tetszeni, mint eddig, de a szoknya a mindíg jobban vonzott, mint a pummnadrág.
HAJRÁÁ RÉÉCE !!!

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás