RSS

Dél Wales

2010. június 26.

Rákaptam a várakra és a tengerre

Ismét NEThez jutottam, így két bejegyzést is küldök.

Közben elhagytam Welset és ma eddigi utam legszebb városa Chester után Liverpoolban is tisztelstemet tettem. De ez csak csigázás, mert részleteket majd csak legközelebb tudhattok meg róla! :o)

20. nap június 19.

Felhős az idő, de nem esik. Viszont hideg van, 8 fok, ezért befűtök és számítógéppel indítom a napot. Sikerül is elküldenem a dolgokat, fotókat is. Asszem.

Közben javul az idő. Megyek a Walesi határhoz a Wye folyó mellett túrázni. A folyón kenuznak,  amatőrök és jobbak is, olyan Rába stílusú a víz. Egy pasi bokáig áll a vízben (saruban) és horgászik. Fog egy 40-50 cm-es halat, de visszaengedi.  Redbrookban parkolok (éjszakára is megfelel) és elindulok a jobb parton. Elég unalmas, ezért átmegyek a másik partra. Hát kanyonról szó sincs, szép dimbes-dombos a táj. Találok jó térképes túrázókat, az ő tanácsukra elmegyek Brockweirig, sörözés,  és onnan a hegyoldalban indulok vissza. Ez nagyon érdekes út, mert tanyák közt halad, nagyon vadregényes. Itt is mediterrán növények vannak, meg sok tiszafa, fenyő, bükk, de láttam mamutfenyőt és azt a fura őskori fát, aminek kemények és tüskések  a levelei. Mindenhol gyönyörű virágzó bokrok is vannak. Aztán kiérek az erdőbe, hatalmas fák, kevés jelzés, alig taposott út, úgyhogy el is tévedek. Andrea (a GPS) segítségével visszakeveredek a folyópartra és megyek ott tovább. Végül kb 25 km-t mentem. Jól elfáradtam. Fürdés, vacsi, bambulás, olvasás, szunya.

21. nap június 20.

Reggel korán indulok, a közelben van Tintern Abbie, a legnagyobb romos apátság (VIII. Henriktől). 2 óra múlva nyit, ezért amúgy magyarosan átpattanok a kerítésen. A hangulata is jobb így, hogy nem volt senki. Romjában is monumentális, de egyben elgondolkoztató, hogy igaza volt-e Henriknek.

Innen vártúrára indulok, az első hatalmas példány Chaerphilly. Szépen felújítva, berendezve. Ostrom és védő masinák is vannak. Ez Walesi  vár, mert vannak még az Edward féle (a Walesi bárdokból ismerjük) angol várak is.

Meleg van, ezért megyek a tengerhez. Klassz helyet találok a parton, apály van, elindulok bogarászni. Van kavicsos, homokos, meg sziklás partszakasz is. A sziklás részen találtam egy szép csigát, hát lakó volt benne, de nem ám csigalakó, hanem remeterák. Minden valamirevaló csigának volt lakója. 2 cm-től 6 cm-ig. Nagyon sok alga, ezek is jópofák. Meg a fél kagylók, amik a sziklához tapadnak.

22. nap június 21.

Csalinkázással indulok, kis városok, tengerpartok, majd Kidwelly a következő monumentális vár. Itt nincsen berendezés, csak a falak és tornyok, de izgi így is. Egy szobrász vascuccai vannak itt-ott elhelyezve. Jópofák.

Szép, csöndes parkban van a parkoló, így maradok itt. Kigyalogolok az öbölparton, mozgok kicsit, aztán rendet rakok a szekrényben meg a csomagtartóban. Még mindig sok hazai kajám van, pedig eddig csak kenyeret, tejet, paprikát, meg vajat vettem. Meg vacak sört, ráadásul 8 dobozzal, mert úgy ócsóbb volt. :o( A Rádlerre hasonlít, amit én nem szeretek. Borom is van még és a pálinkák is tartják magukat.

Után kiülök egy padra napozva olvasni, de azért a napozáshoz hideg van.

Itt történt

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2010. jún. 28. 12:11

zselésk

Szia Zoli

Mosolyogva olvastam az írásod, rád lehet ismerni :), tényleg élvezetes leírásaid vannak. Amit a múltkor írtam azt már ne nagyon kiabáld, főleg ne nyilvános helyen, mert a németek kipiccsantották az angolokat, ráadásul nem is volt teljesen tiszta egy rossz bírói ítélet miatt. Kérdésedre válaszolva a nyolcaddöntőknél járunk, az egyik ágon uru - gha, másikon arg - ger lesz. egyenlőre ennyi. Ja nem tudom tudod e Attiséknál megszületett Kata, tejfakasztóbuli elég jól sikerült :)
Ja, és nem zselések, hanem szelés köcsög csak nem akarom mindig kiírni. Az is azért mert mindaddig így hívtál, ammíg fel nem ajánlottam egy orrtekerést he nem hagyod abba :)még 1 kis segítség: kopogós cipő, parfüm, koppenhága, tudod... :I

2010. jún. 27. 17:41

zauzaa

Szia Tesóm! Kettőt olvastam el most, ezek is gyönyörüek! A héten nagy évzáró hét volt, az énekkar, a tornaklub és Gabiék csapatával nagy fagyikelyheztünk a Széchenyi téri kiülőben. Péntek-szombaton Balatonon voltam, Borókára kellett vigyázni, mosolygott rám, meg gajdol is hozzá, gyönyörü kis unoka ha nég nem mondtam volna. Győrben most van a Táncfesztivál, a Budai László tangóesten voltam, ma jönnek Tomiék az Experidence-re. Minden ok, további szép utat! Pusz Zsuzsa

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás