RSS

Németország

2010. június 05.

Szép, napfényes időben szelem át a Nagy Német Tartományokat

5.nap, Június 4.

Szerencsére kivirult az idő, így igazán élvezetes volt Wartburg várából szétnézni a dimbes-dombos vidéken.Itt kéglizett a mi Szent Erzsébetünk, majd megözvegyülése után Marburgban istápolta a rászorulókat.

Kicsit szégyenlem, hogy autóval mentem föl, de hát nem vagyok még elég jó erőben a hegyi bringázáshoz. Eisenach is megszépült a 0981.es ittlétem óta. Akkor szürke koszos kisváros volt üres üzletekkel és szomorú emberekkel.

6.nap Június 5.

Limburgot néztem ki köztes célnak, de olyan szép volt a város, hogy itt ragadtam és a Lahn folyócska mellett bringáztam egy nagyot. Közben annyi kenus és kajakos jött le a folyón, hogy nem is értem, hol van ennyi hajó raktározva, mert láthatóan nem sajátjuk volt. Bringás is marha sok volt! Utána pedig usziba mentem, úsztam egy nagyot és söröztem kicsit.

A fotókkal és a térképpontokkal bajban vagyok kicsit, remélem, be tudom majd pótolni.

Holnap még Németországban leszek, hétfőn pedig Belgiumba megyek. Mégsem Hollandia felé, mert mielőbb szeretnék behajózni!

Most viszont zárok, mert lejár az 1 órám.

 

Kis kiegészítés:

Folyt. Június 7-én hétfőn:

Egy érdekesség Weimarból: az egyik sarkon egy szál gitárral egy utcai zenész játszott és a szokásos kalap mellett egy kártyaleolvasó is el volt helyezve!!!! Modern világunk vívmánya!

5. nap június 4.

Hál’stennek napos időre ébredtem. A reggeli kávé után elgurultam a domboldalban lévő Belvedere parkhoz és egy gyönyörű reggeli sétát tettem virágillattal, madárfüttyel, patakcsobogással, szivárvánnyal spékelve.

Innem Eisenachot és Marburgot  (Szent Erzsébet nyomdokait) céloztam mag. Először Wartburg várába mentem – szégyenszemre kocsival – ami igen szép és érdekes volt. Utána városséta a már szokásos bringás módszerrel. Utolsó emlékem erről a városról, hogy 1981-ben NSZK-ból jövet láttam, (életem legszigorúbb határellenőrzése után, tükrös alánézés, többszöri kerítés, útlevél kis szállítószalagon ment tovább, stb) akkor szürke, koszos kisváros volt és a szintén szürke emberekről lerítt a bánat és elkeseredettség. Ki gondolta volna, hogy nemegész egy évtized múlva leomlanak a falak! Most meg gyönyörűen helreállítva, már nekünk is megszokott élettel telítve.

Kis bevásárlás, és indultam tovább. Azonban egy autópálya parkolóban meggondoltam magam és ott maradtam éjjelre. Lezuhanyoztam és kiültem egy padra vacsizni és borozgatni. Ekkor jöttem rá, hogy eddig én csak gyors megállásokra használtam az autópálya parkolókat. Most láttam, hogy mi mindent csinálnak itt az emberek. Érdekes volt elgondolni, hogy ki-merre tart?

Elővettem a térképeket is, és úgy gondoltam, hogy a szép időre tekintettel a kanyargás helyett inkább pihenek egyet és bringázom a Rajna vagy a Mosel mentén.

Azután még olvasgattam elalvásig.

Azt még nem mondtam, hogy a családtagjaimtól elkértem a kedvenc könyvüket, az elsőt Zsófitól kaptam Paolo Coelhotól Az alkimista. Remekül illik az utazási hangulatba. Kösz Zsó!!

6.nap június 5. szombat

Reggel kíváncsian kukkoltam ki, szerencsére felhőtlen idő volt. Egy bokros fás terület mellett álltam és meglepődve láttam, hogy 8-10 cm nagy pocokszerű állatkák szaladgálnak ide-oda, majd eltűnnek a föld alatt. Ez is milyen érdekes, hogy alkalmazkodtak az autó dübörgéséhez és az emberek látványához is ilyen nagy forgalomnál.

Megcéloztam Koblenzet Limburg közbeiktatásával. Limburg azonban olyan szép volt és a Lahn folyó mellett is remek kerékpárút volt, hogy maradtam. Leparkoltam az uszoda füves-fás parkolójába (éjszakára is), leszedtem a túrázós bringámat (kettő van nálam, városra és országútra), előkotortam a VELUXos bringarucimat és elindultam felfelé a folyó mellett. Hát nemcsak bazisok bringás volt, hanem annyi kenus és kajakos, meg motorcsónakos, hogy nem is értem honnan keveredett ide ennyi hajó. De kocaevezősök voltak, mert a folyó nyugis volt és zsilippel Limburgnál szabályozva. Gyönyörű napsütésben mentem 25 km-t, és egy sör után vissza akartam fordulni. Bementem egy pizzériába (üres volt), kijön egy törökforma pasi és mikor kértem egy sört, azt mondja, hogy EBÉDSZÜNET VAN!!!!!! Nem akartam hinni a fülemnek és mulyán eloldalogtam. Persze találtam nyitott kocsmát és hűsöltem is rendesen.

Útközben egy hídról kukkoltam egy várat, mejd a híd alatti zúgót. Ebben egy kócsag ácsorgott és elkapkodta a zúgón felfelé igyekvő halacskákat, mint a medvék a lazacokat.

Még egy érdekeset láttam, egy pasi a kenuját felszerelte egy 1,5 m átmérőjű légpropellerrel és azzal parkolt a kocsmához.

Még remek napsütés volt mikor visszaértem az uszodához, gondoltam úszom egyet, megnéztem az árakat és 2,50 a napi jegy! Mint egy kis sör! Na, akkor a jegy olcsó, vagy a sör drága?

Úsztam egyet, már amennyire a tömegtől lehetett, aztán megmosdottam, a kocsiban megvacsiztam és lementem a Campingbe netezni. Azért voltam olyan rövid, mert csak egy órát vásároltam és nem volt előre leírva a mondókám.

Éjszaka kicsit aggódtam, mert egyedül voltam a bazinagy parkolóban, de nem zavartak el.

 

Itt történt

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2010. jún. 11. 22:06

Réce

Erre nem számítottam, hogy ennyi hozzászólás lesz, de ne felejtsétek, hogy én utazgatni és nem a számítógép előtt ücsörögni jöttem. Ráadásul nem tudom, hogyan kell egy-egy hozzászólásra válaszolni, úgyhogy amíg Feki erre nem ad megoldást, addig úgy általánosságban köszönöm a figyelmeteket és tudjátok, hogy olvastam, de nincsen időm ennyire válaszolni!
Réce

2010. jún. 10. 23:07

DUFFEK

AZ IMÉNT SKAYPOLTAM MIQ-VAL, ÍGY SZEREZTEM TUDOMÁST A LAPODRÓL.
JÓ, HOGY LEUGROTTÁL A KINYÚLÓ PALLÓROL,DE MI VAN A GUMIKÖTÉLLEL?
AZ VISSZARÁNT ÉS LE-FEL RÁNGAT AKARATODTÓL FÜGGETLENÜL A SAJÁT TEHERBÍRÁSA SZERINT.MOST MÁR NEM HAGYHATOD MAGAD KISZOLGÁLTATNI A FELÜLRŐL HATÓ VEKTORNAK,MINT EGY MARIONETT BÁBU. ELSZAKADT A KÖTÉL,SODRÓDJ AZ ÁRRAL!AZ ÁRRÓL JUT ESZEMBE ÉS REMÉLEM,HOGY TE JOBBAN HALADSZ MINT ÉN MA RÓZSADOMB ÉS PESTSZENTLŐRINC KÖZÖTT./25 km 98 PERC-ÁRAD A DUNA/AZ ELSZAKADT GUMIKÖTÉL AZON DARABJÁT,MELY LÁBADHOZ VOLT MATRÓZCSOMÓZVA NE DOBD KI A SZELEKZÍV HULLADÉKGYÜJTŐBE,JÓ LESZ MÉG VONTATÓKÖTÉLNEK- NETÁN HA SZÜKSÉG LENNE RÁ,ÍGY RUGALMASAN CSATLAKOZHADSZ A SEGÍTŐ IDEGENEKHEZ,CSAK AZ EMELKEDŐN KELL FIGYELNI A NYÚLÁS HATÁRÉRTÉKÉRE.A GUMIKÖTÉLRŐL JUT ESZEMBE:GUMI KÉSZLETET VITTÉL MAGADDAL-ILLATOSSAT,RÜCSKÖSSET,EPER.MÁLNA VAGY DINNYE ÍZESÍTÉSÜT? ÉS ESERNYŐ VAN E A HARMÓNIKAAJTÓS GARDRÓBODBA? SZÜKSÉGED LESZ RÁ DOWER SZIKLÁI MÖGÖTT. ANÁL JOBB,MINÉL SZÍNESEBB-CSRICSÁRÉBB,MERT JOBBAN ELTUDSZ VEGYÜLNI A FORGATAGBA.LONDONT NE HAGYD KI- 2000 PUB VAN OTT- MÉTER/6 SÖRCSAPPAL, SZINÁTMENETES SÖRÖKKEL,SZÜZLEÁNY PISI SZINTŐL A FEKETÉIG,MINT A FÁRADT MOTOROLAJ.OTT VAN A KÍNAI NEGYED ÉS A VILÁG LEGJOBB ÓCSKAPIACA.KULTÚRÁLIS ÉPÜLÉSEDRE SZOLGÁL HA MEGNÉZED A VIKTORIÁNUS ÉS EGYÉB STÍLUSÚ KASTÉLYOKAT EZEN A SZIGETEN,KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A TETŐABLAKOKRA.AZ ABLAKRÓL JUT ESZEMBE,A TV ABLAK A VILÁGRA,MOST A HÁTTÉRBEN A VB.MEGNYITÓ KONCERTJE MEGY ÉLŐADÁSBAN,ÉS EDIT ÉRDEKLŐDIK, HOGY REGÉNYT ÍROK E VAGY CSAK NOVELLÁT,MERT VERSET AZT NEM TUDOK.DE ARRA MÉG EMLÉKSZEM TANULMÁNYAIMBÓL,HOGY EGY ÍRÁSNAK,LEVÉLNEK VAGY DOLGOZATNAK KELL LENNI BEVEZETÉSNEK,TÁRGYALÁSNAK ÉS BEFEJEZÉSNEK.ÚGY HOGY MOST NEM TÁRGYALOK TOVÁBB VELED ÉS NINCS BEFEJEZÉS,MERT FOLYTATNI FOGOM HA KELLŐ INSPIRÁCIÓT KELTENEK BENNEM A BESZÁMOLÓID.

2010. jún. 09. 22:56

szasszon

Szerintem ott ragadt Pierre-nél, és söröznek valahol!

2010. jún. 09. 19:54

Plutó

Mi va Veled Réce? Merre jársz?Nem talász hot spot-ot, gondolom...

2010. jún. 08. 19:26

orsi

Végre itt a nap, amikor időm van neked irni. Örvendünk, hogy veled minden rendben. Élvezettel olvassuk ami veled történik.
Mire ezt a pár sort elolvasod, biztosan Angliában vagy. Ezért nagyon irigyellek. Ugye tudod?

2010. jún. 08. 16:29

Pierre abbé

Olvasom Martucci lányoom dícsérő soraid a sörünkről (van figyelőszolgálatunk) és örülnénk, ha barátod eljönne hozzánk. Néhány sör a sorunkról, bocs: néhány sor a sörünkről, kedvcsinálás gyanánt.


Chimay Bleue
9,0% trappista barna ale 2006 (évjáratos sör)
Abbaye Notre Dame de Scourmont Sörfőzde (1862) Forges de Chimay, Hainaut
A kék-kupakos Chimay úgy emelkedik ki a többi trappista sör közül, mint az apát a kolostor többi szerzetese közül. Krémes, tömött habja a leghosszabb életű a Chimay-sörök családjában. Fátyolosan sűrű, sötét borostyán színű. Illatában a méz édessége és pörkölt karamella jegyei elegyednek. Krémes textúrája és nagy teste olyan, mintha a vörös kapszulás laikus kistestvér érettebb, felnőttebb változata lenne. Finom savasságához nagy komplexitás társul, de csak azoknak a fogyasztóknak a számára, akiknek van türelmük kivárni azt a 10-15 percet, amíg levegővel kibontakozik a kakaós, mézes, konyak-meggyes ízvilág. Ennek a sörnek mindene megvan, ami szükséges egy kiemelkedő sörhöz, de semmi sem nagy vagy sok benne, hanem az ízek elegáns harmóniában olvadnak össze. És persze gyorsan meg kell inni, hiszen a palackok szavatossága 2011-ben már lejár!...

Keressen engem, amint látjátok tudok magyarul, éveket töltöttem ott.

Pierre

2010. jún. 08. 10:15

Lipi

Képeket minékünk, Réce, képeket!

2010. jún. 07. 16:57

gyenese józsefné

Szia Tesóm! nagyon jó ez a honlap,hogy olvashatok rólad.Nézem a térképet is, merre jársz. Mostmár jó idő jön. Leveleket továbbitottam. Jó utat! pusz Zsuzsa

2010. jún. 07. 12:32

martuccsi

Ha Belgium, akkor Chimay! Nehogy kihagyd! Isteni barnasör, a trappista szerzetesek gyártják. Ha jól emlékszem, a barna cimkés a legerősebb (és legfinomabb). Külön Chimay kehelyben adják, már az is egy élmény. A másik élmény: Bruges vagy flamandul Brugge. Ugyan nem tudom, jártál-e már Belgiumban korábban...

2010. jún. 07. 10:57

dóra

Papa, mondd el nekik a májkrémet :)
Pluci, sztem mivel ez Papa weboldala ezért ide ő tehet fel képeket, Te meg vagy a saját weblapodra, vagy valami fényképmegosztóra :)

2010. jún. 06. 18:31

Plutó

... nem mentünk MiQékkal, mert nekem valóban fotóznom kellett Balfon, meg a Tómalmon!
Réce! - hogy lehet ide fotókat föltenni? - vagy ezt jótól kérdezem?
Réce, Belgiumba CSAK sörért is érdemes lenne elmenni, én legalább is ezt élveztem ott a legjobban. Brüsszelben van egy kocsma, ahol kurva sokfajta sör kapható, még Kőbányai világos is - nem olcsón.
Ezen a hétvégén lesz Vonyarcon Friccantóéknál az Eli-buli, nem tudom idén is Te szervezed? Minden esetre érezhtően kevesebb kajával kell készülni...
Miket eszel? Mindig csak a sörről írsz...

2010. jún. 06. 15:33

miq

Jól haladsz!Erzsébetre való tekintettel jobb autókkal is meglephettek volna minket.Kíváncsi vagyok milyen érzés lessz a balratarts. Ma végre kánikula itt is a sok mocsok eső után, bár úgy hallom csak átmenetileg. Pluciékat vártuk volna vas. du egy kis bringázásra, de valami közbejött nekik. Pedig mi se mentünk volna fel a hegyre.

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás