RSS

Az első napok

2010. június 03.

Első négy napomon Weimarig jutottam el.

Első napok.

1. nap május 31.

Hétfőn dél körül hagytam el Kis Hazánkat és (Plutó barátom tanácsára) megcéloztam Trebon városát Csehország déli részén. Nem rohantam, meg-megállva kis utakon mentem át Ausztrián és estefelé érkeztem Trebonba. Hivatalos parkolóban álltam meg, később az éjszakát is itt töltöttem. Kis séta a gyönyörű városkában, páva és récenézegetés a parkban és a tóparton. Aztán rátaláltam a sörgyár kocsmájára és le is hörpintettem két krigli fincsi sört.

2.nap június 1.

Másnap reggel felhős időre ébredtem és Karlstejnt céloztam meg végállomásként. Prágát elkerülve mellékutakon érkeztem dél körül. Mivel a hivatalos parkolás méregdrága lett volna, a vasútállomáson találtam megfelelő helyet és éjszakára is alkalmasnak találtam. Így a várba vezető kaptatót megszakítottam egy sör erejéig és már nem szomjasan jártam végig az idegenvezetést angolul. Arra gondoltam, hogy majd vajon Skóciában fogok-e ilyen szépen tagolt érthető idegenvezetést hallani?? :o) Mivel volt még időm, a vár mögötti területen lófráltam vagy 2 órát, lefelé meg szintén lehörpöltem egy söröcskét. Utána a kocsiban főtt debrecenit vacsiztam, megmosdottam a víztakarékos lavór technikával és sötétig olvasgattam. (Végül mégis Az alkimistát kezdtem el!) A nagy vonatforgalom ellenére nyugalmas éjszakám volt.

3. nap június 2.

Reggel borús volt ugyan az ég, de úgy gondoltam, hogy kirándulásra Szász Svájcban alkalmas lesz. Tévedtem! A Német határ közelében leszállt egy felhő és tartős ködszitálás és eső váltakozása miatt kénytelen voltam lemondani a kirándulásról és új célként Drezdát jelöltem meg, mondván, hogy a Zwingwrben esőben is el tudok lenni. Így is lett, és először életemben nem rohanva néztem meg egy képtárat és nem csak a híres festményeket, hanem nyugodtan sétáltam, elmélkedtem, nézelődtem távolról és közelről, elolvastam a címeket és a képek történetét, úgyhogy nagyon élveztem. Mikor kisöpörtek, már elállt az eső és így bejártam a belvárost, ami még mindíg nem nagyon tetszett gigantomániás stílusa miatt. Ezért tovább álltam és elindultam az autópályán nyugat felé, mondván kipróbálom az autópályás alvást is. Szerencsére a parkoló elég messze volt a pályától, így nyugalmas éjszakám volt és a tisztálkodásra sem kellett a saját vízkészletemet használnom.

4. nap június 3.

Sajna egész éjjel esett és reggel is reménytelen volt az időjárás. Úgy döntöttem tehát, hogy maradok a pályán amíg esik. Jéna közelében kivilágosodott és elállt az eső. Jénában már kellemes sétát tettem, utána pedig Weimarba jöttem és itt is töltöm az éjszakát egy lakóautók számára kijelölt parkolóban. Hál’stennek most felhőtlen az ég és remélem, így is marad. Egy kocsmában találtam internet kapcsolatot, innem küldöm egy sör mellől. (Ezek nem olyen fincsik, mint a Cseh sörök!)

Itt történt

Kapcsolódó képek

Hozzászólások

2010. jún. 05. 21:03

Zsolti

Londonig 5 napon át néztem jobbra-balra, a Récét sehol nem láttam, aggódom!
Üzenem, hogy Calais-ban a Sea France-nál vegyél kompjegyet, ott olcsóbb!

2010. jún. 05. 17:44

Attis és Jules

Szia Réce!

végre megnéztük a honlapot működés közben is! Tetszik ez az élmény beszámoló dolog, írjad szorgalmasan! Czetkának igaza van, küldjed a söröket. Ahogy végig olvastam a beszámolót, már kb 5-6 félével tartozol! :-))
Mi meg már izgulásban vagyunk, kb 1 hét, és születik a Kis Attis, vagy a Kis Jules!!!

Jó utat! J+A

2010. jún. 05. 10:13

Plutó

Ja, most látom Réce, hogy a következő úticél Amszterdam... Tudhattam volna, ma van a holland-magyar focimeccs... Te mindig imádtad a focit, gondolom ezt sem hagyod ki, meg a SZEXMÚZEUM-ot sem! Egyébként ez elég gagyi, muzeológusok csinálták...
Jelentem itthon már nem esik az eső, ezerrel süt a nap!
Ahogy ma mondják: szép napot Amszterdamban és egy jó joint-ot!

2010. jún. 04. 20:42

Mimike

Még sohasem voltam ennyire napra kész Récéből, nagyon örülök, hogy sikerült megvalósítani a tervedet!!! Mindig felnéztem a bátor emberekre! Követlek térképen, Neten,puszi

2010. jún. 04. 15:15

Réka

Katával nézzük a honlapod. Marha jó! Elképzeltelek, amint közelről nézed a képeket. A teremőr néniknek nem voltál gyanús? Ma este jön Dóra hozzánk. Iszunk 21.30-kor egy beherovkát az egészségedre. Sok puszi.

2010. jún. 03. 23:36

miq

Az időjárásról már Plutó elég jól beszámolt. Ma voltam nálad. Semmi új. Egy OTP meg egy Raiffeisen levél. Gondolom számlakivonat vagy ilyesmi. Szemtelen módon mégis elhoztam a nyomtatót, mert az internetről néhány cikket ki kell nyomtatnom. Plutó installálta a gépemre. Monghatom szuper. Weimar-Jéna -Drezda nekem is kedves emlékek. Weimar életem első külföldi útja. Itt ismerkedtem a német gondolkodással és igencsak meglepődtem , amikor a házibuliból távozva az ajtóban elkértek öt márkát./NDK-sat/. Aztán egy egyetemi nyári gykorlat egy gigantikus fagyárban. Jénában meg a Maxx hotel ajtóit szerelte a Patella, amikor beléptem hozzájuk. Másnap mindjárt ki is küldött Szabados Pista egy átadásra. Sorban döglöttek be a kártyás mágneszárak, örjöngtek a szobában ragadt vendégek. Mást se hallottam egész nap: Herr Fárágó bitte zur Zimmer..... Fogalmam se volt mit tegyek, soha ilyen szerkezetet még nem is láttam. Ők ezt nem tudták. Mondhatom szar ügy volt. De hát mindez a múlt. Nyugdíjban csak nézegetjük a képtárakat.

2010. jún. 03. 22:29

Plutó

Emlékszel Réce arra a kollégádra:
- Fölszállok a repülőre és másfél óra múlva már a Zwingerben vagyok!
- Annyire szereted a képzőművészetet?
- Lófaßt!
- Akkor miért mégy mindig a Zwingerbe?
- Azért, mert az egy kurva jó söröző Drezdában...!
Ja és egy idevágó (népi)költemény:

Kathlen a büszke német nemzet sarja.
Tizenhat centim farmerom takarja.
Éneklek hát róla egy rövid dalt,
Olyan átkosan csűrdöngölőst, magyart.

Városa nevezetessége a Zwinger,
Tizenhat centim feszes, megannyi inger.
Tóparton ölelem egy részeg nyárban,
Italtól fűtve, majdnem hánytam.

Lazák a simogatások, csókja nincs neki,
Barátjára gondol, őt legalább ismeri.
S nekem, ki kilenc hónapja nem érzett nőt
Tizenhat centim, s vágyam egyre nőtt.

S aztán elmentünk, ő taxival haza,
Tizenhatból lett öt, nadrágom laza,
S egy hétre rá írtam róla egy dalt
Olyan átkosan csűrdöngölőst; magyart.


Sopronban esik az eső, ahogy Kern András is énekli:

Esik mocskosul az eső
Mennyit esik, piszkosul esik
Rémesen esik, őrület, ennyi esőt

Esik piszkosul az eső
Fú, de esik, lököttül esik
Esik az eső, úgy éljek, nincs jó idő

Irány Berlin Réce?
Sopronban ömlik az eső

2010. jún. 03. 21:34

feki

Fotókat is várunk ám Réce! :)

Szólj hozzá!


Küldés

Réce Apó nyugdíjba vonul

Most, hogy elmész - mit is viszel magaddal? Megyünk Veled, hisz egy voltál a csapattal! Mostantól majd megkezdődik újabb bevetésed, Nekünk pedig hiányzik majd harsány nevetésed.

Megszoktuk, hogy itt vagy velünk hosszú idő óta, Ám ahogy ez lenni szokott, lepergett az óra Kegyetlen, halk ketyegése fenyegető zene, Csak elmúlik, de nem mondja meg, hogyan éljünk vele.

Az idő elment, elandalgott ketyegő dalával És most Téged kézenfogott, hogy elvigyen magával. Van, akit nem ront meg beosztás, hivatal, Van, aki koros bár, ám mégiscsak fiatal.

Te voltál az az ember, aki utat mutat És most Te kezdesz meg egy másik utat. Ez a sakk-csapat most egy vezért vesztett, Ami nekünk veszteség, az Neked a kezdet.

Eljött a nyugdíj, élj bölcsen vele! Most jön az életed második fele...

Balázs Zsolt


Feki Webstudio @ 2010 - honlap, weblap, kereső-optimalizálás